På tide med påfyll

Det nærmer seg slutten av en uke med 35-timerskurs hos Volmax i Borgeskogen. Torsdagen står lastsikring på programmet, og stemningen er god. Selv erfarne sjåfører får seg noen overraskelser.
Lastsikring er temaet, og mange blir overrasket over hva stroppene faktisk tåler.

Gruppen er delt i to, den ene halvparten er utendørs med praktiske øvelser, mens den andre sitter inne og får påfyll av teori. Etter lunsj bytter de. Kursmateriellet ligger på nettbrett, og kahoot! (se fakta nederst i artikkelen) brukes til å finne ut om kunnskapen fester seg.  Både inne og ute er det mye lun humor og erfaringsdeling. 

Pensjonert politimann, Steinar Øverli, er svært fornøyd med kurset, som han mener ivaretar sikkerheten godt.

Å delta på kurs en noe man må, men det er faktisk både lærerikt og gøy også. Ute, der viktigheten av riktig lastsikring blir demonstrert, treffer vi Steinar Øverli, pensjonist og praksislærer i utrykning ved Politihøgskolen i Stavern:

– Det er veldig viktig at sikkerheten blir ivaretatt på slike kurs. Jeg er svært fornøyd.

Erfaringsutvekslingen her er veldig viktig
Avdelingsleder i entreprenørbransjen, Terje Rangjord, synes bruk av nettbrett gjør undervisningen mer underholdende, godt tilpasset praktikere.

Positivt overrasket

Deltakerne har ulike bakgrunner, men alle trenger 35-timerskurset for å kunne gjøre jobben sin. Terje Rangjord er maskinfører, lastebilsjåfør og avdelingsleder i entreprenørfirmaet Arcanova:

– Jeg må innrømme at jeg, som mange andre, var litt negativt innstilt på forhånd, men det er svært opplysende. Vi trenger noen påminnelser. Dessuten blir det mer interessant og morsomt når vi bruker nettbrett og blir testet med kahoot!. For oss som stort sett er praktikere, blir kurset rett og slett mer underholdende på den måten.

Roald Pettersen er den entusiastiske kurslederen inne, der teorien gjennomgås. Stemningen er god, og det er viktig for den erfarne og menneskefokuserte Bring-pensjonisten med lang logistikkerfaring:

– Når vi møtes første dagen prater vi for å bi kjent, og da kommer det jo fram at alle har noe å bidra med. Jeg oppfordrer alle til å lære av hverandre. Hvert kurs blir lagt opp etter hvem som er her.

Ute, der lastsikting blir demonstrert i praksis, sitter både forbauselsen og smilene løst. Det er mye å lære selv etter mange år på veien, og da er det godt å kunne prate litt med sidemannen underveis.

Roald Pettersen er en svært erfaren og engasjert kursleder for Volmax.

Kurs hele året

Hele 47 35-timerskurs blir gjennomført av Volmax i løpet av et år, flere steder på Østlandet. De fleste over fem virkedager, men det er også mulig å ta kurset i helger. Det kan være krevende for små bedrifter å miste arbeidsdager og dermed inntekt. Kurset må tas hvert femte år, og kravet ble innført i 2012. Hensikten med etterutdanningen er at du skal oppdatere, utdype og repetere kunnskap som er viktig i det daglige arbeid, og inneholder blant annet økonomikjøring, kommunikasjon, ulykkesberedskap, ergonomi, helse og kosthold. Volmax har instruktører som er spesialister på sine fagområder, så du er garantert kvalitet. Kurset er merkenøytralt. 

Undervisningsmateriellet ligger på nettbrettet, enkelt og greit.

Fakta om kahoot!

Gjør det mer moro

Kahoot! er en gratis, spillbasert læringsplattform, som brukes til å lage quizer. Kahoot! ble lansert i Norge i 2013, og brukes nå over hele verden. Kahoot! er designet for å være anvendelig i klasserom og andre læringsmiljøer. Kahoot! læringsspill kan lages av alle, i alle fag og for elever i alle aldre.

Kilde: Wikipedia