Bli kjent med Frank – vår nye administrerende direktør.

Frank Nordby kommer fra stillingen som Global Sales Director hos Jotun. Tre av de fire siste årene tilbrakte han hos Jotun i Houston, Texas. Men hvor kommer han egentlig fra?
Frank Nordby, administrerende direktør i Volmax
Helt sjef: Frank er en ivrig Harley Davidson-entusiast. Her på sin Harley Davidson Night Train, 1999-modell.

Hvor har du røttene dine?

– Jeg har vokst opp på Reinsvoll, Vestre Toten, Oppland, IKKE Hedmark :) Nå bor jeg på Husvik i Tønsberg, sammen med Line som jeg har vært forlovet med i 12 år, og 3 jenter; Jenny, snart 13, og tvillingene Julie og Vilma som er 6 år.

Hva er det første du tenker på når du våkner om morgenen?

– «Skal ikke klokka ringe snart a … ». Er som regel våken før klokka ringer.

Hva har du i kaffen?

– Som Totning så har jeg hatt mye forskjellig i kaffen. Nå er den for det meste svart, men en skvett melk er ikke å forakte.

Hva fikk deg til å le høyt sist?

– En Pondus-stripe.

Hvilke sertifikater kan du skilte med?

– ABECEDE, kransertifikat, truckførerbevis, «gulbok» på anleggsmaskiner samt et utgått ADR-bevis. Har også et utgått sprengningssertifikat.

Når brukte du lastebillappen?

– Den har blitt brukt i litt forskjellige sammenhenger i tidligere jobber. Tippbil, tankbil og maskinhenger i Forsvaret. Tankbil og ANFO ladebil, samt Slurry ladebil i Dyno Nobel (var ikke min hovedoppgave). Sist var jeg ute og kjørte med en Volmax demobil (krokløft) for å levere adgangskortet i hovedvakta på Jotun i Sandefjord.

Feteste lastebil?

– Jobber fortsatt med å lære meg alle modellene, men det må selvfølgelig bli en av de råeste Volvoene med tilhørende ekstra utstyr. Har jobbet i USA noen år, og må si at jeg har sett en del «gromt» på veien der.

Hva kjører du nå? El eller bensin/diesel?

– Bare bensinbiler, men Volvo Hybrid som hovedbil. Byttet ut med en tilsvarende dieselbil. Har for øvrig kjørt diesel de siste 10 årene.

Hva hører du på når du kjører?

– Hvis jeg er alene, er det lett for å bli en av DAB rocke-kanalene, men så fort jentene er med i bilen så er det «hits» det går i. Blir stadig imponert over hvor mange sanger de kan tekstene på.

Hva irriterer deg aller mest bak rattet?

– «Idioter i trafikken …». I følge min bedre halvdel så mener jeg at det er en del av dem, men som regel så går det greit.

Prikker i førerkortet?

– Har hørt om det, men har aldri fått noen.

Største opptur den siste måneden?

– Enkelt … Å starte å jobbe i Volmax. Har fått et veldig godt inntrykk av hele selskapet den korte tiden jeg har jobbet her.

Største utfordring og mulighet for lastebileiere i dag?

– Jeg tror at lastebileiere har mange utfordringer og muligheter, som alle andre bransjer. De som driver på «gamlemåten» vil nok få det tøft da det hele tiden er nye krav til bransjen. 

– Det skjer konsolideringer i bransjen, og konkurransekravene blir større og større. Som EØS-land vil konkurransen bare øke, og man kan gjerne ha meninger om dette, men det er viktig å svare på endringene i markedet fort nok for å henge med i svingene. De som møter endringene vil fortsatt ha store muligheter, mens de som ikke klarer dette vil få det tøffere. 

– Det er viktig at bransjen sørger for å få rekrutteringen i orden. Dette er utfordrende, men ikke umulig. Lastebilbransjen i Norge er veldig viktig for å holde Norge i gang, og vil fortsatt være viktig. Vi må sørge for at vi tilbyr gode produkter og løsninger, og hvis vi følger med og ligger i forkant av våre konkurrenter, og hjelper våre kunder til å bli lønnsomme, så vil vi få en lys fremtid.

Kunde eller sjåfør som har imponert deg den siste uken?

– Her er det vanskelig å ta frem noen enkeltpersoner, men jeg er imponert over hvor mye kunnskap gutta på verkstedene har om hele virksomheten i Volmax. 

Hvor går veien videre for Volmax?

– Volmax er et fremoverlent selskap, og det er nødvendig for å lykkes. De viktigste ressursene vi har i selskapet, er alle menneskene som sammen gjør en god jobb. Vi er avhengig av alle funksjoner og at vi jobber sammen om å nå våre mål og løse våre oppgaver. Hvis vi er bedre enn våre konkurrenter på dette (det tror jeg vi er) så vil vi lykkes.

Hva gjør du i sommerferien?

– Sommerferien brukes til å slappe av … antakeligvis noen prosjekter som skal utføres og gjerne med minigraver involvert. Spørs om jeg må låne en tippbil :) Ellers så skal vi til en øy utenfor Bergen en tur, sammen med to vennepar med barn. Håper også på litt båtvær, så øyene i Tønsbergfjorden blir benyttet.

Hva er det siste du sier til forloveden din før du legger deg?

– Det får bli mellom meg og henne :)