Erfaren leder blir ny driftsdirektør i Volmax

Tor Ivar Pedersen er ny driftsdirektør i Volmax. Få kan vise til lenger fartstid i selskapet enn han. Tor Ivar var en av de første som ble ansatt da Volmax ble etablert i 1997.
Thomas Jakobsen bak rattet
Tor Ivar Pedersen, ny driftsdirektør i Volmax med over 25 års erfaring i selskapet, fra mekaniker til verkstedleder og nå driftsdirektør med ansvar for 8 verksteder og 150 mekanikere.

Fra mekaniker til driftsdirektør

Å gå gradene er antagelig den mest presise måten å beskrive Tor Ivars karriere i Volmax på. Fra nyansatt mekaniker i 1997, deretter teknisk leder i 2003 og fra 2007 verkstedleder og formann. 1. mars 2023 tiltrådte han som Volmax nye driftsdirektør med ansvar for 8 verksteder og 150 mekanikere. I denne perioden har Volmax etablert seg blant landets største forhandlere og verksteder for Volvo og Renault lastebiler.
- Mye har skjedd på de drøyt 25 årene jeg har vært i selskapet. Da jeg som ung og lovende startet som mekaniker, hadde bilene stort sett én digital styringsenhet, og vårt viktigste verktøy var antagelig skiftnøkkelen. I dag har en lastebil rundt 30 digitale styringsengeter og mekanikerens viktigste verktøy er PC´en.

Opplæring og utvikling

I perioden Tor Ivar var teknisk leder, var han også ansvarlig for lærlingene i bedriften. Volmax er en betydelig lærlingebedrift, og har til enhver tid 15-20 lærlinger hos seg.
- Jeg vil anslå at rundt 60 prosent av dagens mekanikerne har vært lærlinger hos oss. Det har alltid vært høyt prioritert å legge til rette for god opplæring og gode utviklingsmuligheter, sier Pedersen og og legger til at han har opplevd både dyktige ledere og kolleger som har heiet han frem. Den praksisen vil jeg ta ta med meg i min nye jobb, sier han.

Mange utfordringer

Elektrifisering av biler, krig og uro i Europa og galloperende prisvekst er faktorer som setter premisser for bransjen, og skaper nye utfordringer i hverdagen.

- Jeg opplever Volmax som en svært tilpasningsdyktig organisasjon med mange dyktige mennesker. Vi opplever ekstraordinære utfordringer i dag, og vil helt sikkert oppleve nye i fremtiden. Samtidig opplever jeg at selskapet står på et veldig solid fundament, og har de beste forutsetninger til for å lykkes videre. Vi som jobber med verksted og drift skal fortsette med å gi gode kundeopplevelser, og bidra til kundene opplever kortest mulig ståtid på sine biler.

 

På spørsmål om hva han gjør på fritiden, må han tenke seg litt om. - Jeg trives svært godt i jobben og er heldig som har en jobb som like mye oppleves som en hobby. Jeg er nok en av de som gleder seg til hver mandag, smiler Tor Ivar som opprinnelig er fra Finnmark, men som gjorde Vestfolding av seg på 80-tallet.  Men når han tar seg fri, foretrekker han fiske, gjerne sjøørrett fra ferskvann i Larviksdristriket.

Trenger du hjelp eller tilbud på ny bil?

Ta kontakt med et av våre anlegg.