Tips & Trix fra Volmax: Spar drivstoff med I-See

Den raskeste og enkleste måten å forbedre bunnlinjen på, er ved å utnytte lastebilens funksjoner fullt ut. I-See er et slikt hjelpemiddel som kan kutte drivstoffkostnadene, men husker du hvordan? Med dagens skyhøye dieselpriser, har du ikke råd til å la være å se denne tipsfilmen fra Volmax Kompetanse!
Volmax tips og trix. Mann fyller diesel på lastebil, foran en annen Volvo lastebil.
TIPS&TRIX: Med skyhøye dieselpriser, er Volvos drivstoffbesparende funksjon, I-See, et hjelpemiddel du ikke må glemme! Gjennom å endre vaner og aktivere hjelpemidler, kan du redusere drivstofforbruket med så mye som 10 %.

Drivstoff er en stor kostnad for et hvilket som helst lastebilfirma, men høye drivstoffpriser slår særlig hardt ut i transportbransjen. Det er dermed viktigere enn noen gang at alle sjåfører og bileiere har fokus på lavest mulig forbruk. Her kan faktisk bilen din hjelpe deg på vei!

Du kan kutte drivstofforbruket med 10 %

Har du investert for å få den riktige lastebilen, er det også viktig å sette seg inn i funksjonene, slik at du får fullt utbytte av alle fordelene lastebilen har å by på. Her kan fuel advisor Bjørn Dahl, i Volmax Kompetanse, bistå.

– På kursene våre lærer du som lastebilsjåfør hvordan du bruker funksjonene og tjenestene til lastebilen, slik at du kan kjøre mer drivstoffeffektivt, sikkert og miljørettet. Den raskeste og enkleste måten å forbedre bunnlinjen på, er nemlig gjennom å endre kjørevaner. Ved å forbedre måten du akselererer og bremser på, og ved å utnytte lastebilens funksjoner fullt ut, kan du redusere drivstofforbruket med så mye som 10 %, hevder den erfarne rådgiveren.

 

I-See, drivstoffbesparende teknologi

Det er mange dyktige sjåfører der ute, likevel er det ingen som klarer å kjøre så økonomisk som bilen selv. Derfor bør du la bilen jobbe mest mulig på egen hånd, dersom du ønsker å spare drivstoff. Volmax Kompetanse oppfordrer til å bruke cruisekontroll mest mulig, for da fungerer også I-See-funksjonen (dersom din Volvo har dette).

– Når I-See slår inn, skal du ikke begynne å overstyre! Du kan få følelsen av at bilen «jobber litt mot deg», fordi den bremser og korrigerer, men klarer du å tenke at dette er økonomisk og at du ikke taper mye tid; på korte strekninger er det snakk om sekunder, på en hel dag kanskje bare noen minutter, så vil du tjene på det på sikt. Lar du I-See jobbe aktivt, sparer du diesel, rett og slett, understreker Dahl.

3 KRITERIER FOR Å AKTIVERE I-SEE:

ØKONOMI? I-SEE! Rådgiver Bjørn Dahl i Volmax Kompetanse tar deg raskt gjennom de tre kriteriene for å aktivere I-See, for bedre drivstofføkonomi. 

Du kjører mer økonomisk med I-See

Når du nærmer deg en bakke, laster lastebilen ned data fra et høyoppløst topografisk kart som er tilgjengelig på Internett. Informasjonen brukes deretter i en 6-trinnsprosess for å utnytte lastebilens egen bevegelsesenergi og redusere drivstofforbruket med opptil 5 %, sammenlignet med en lastebil uten I-See. Hvis veien ikke er med på kartet, eller hvis tilkoblingen til serveren mislykkes, går lastebilen tilbake til den delte databaseløsningen.


 1. 1. 
  Bygger opp bevegelsesenergi

  I-See vet når du nærmer deg en bakke. Lastebilen akselererer derfor og kjører lenger i et høyere gir.


  2. Unngår nedgiring

  I-See hindrer unødvendige girskift, slik at kjøringen i oppoverbakker blir både jevnere og mer drivstoffeffektiv.


  3. Begrenser hastigheten på toppen

  Når du nærmer deg en nedoverbakke, forhindrer I-See at lastebilen akselererer unødig.


  4. Kjører med motoren frakoblet før nedoverbakker

  For å spare energi og unngå unødvendig bremsing, deaktiverer I-See drivlinjen midlertidig rett før en nedoverbakke.


  5. Styrer bremsene i nedoverbakker

  I-See vet når bakken er ferdig og når neste begynner. Den bruker tilleggsbremsene ved behov, for maksimal effektivitet.


  6. Forbereder seg til neste klatring

  Når du nærmer deg en ny oppoverbakke, lar I-See lastebilen trille for å bygge opp fart og bevegelsenergi til å forsere bakken uten problemer.

I-SEE og bevegelsesenergi: Lar du bilen jobbe selv, tar I-See deg sømløst gjennom en 6-trinnsprosess for å utnytte lastebilens egen bevegelsesenergi og redusere drivstofforbruket.

Ønsker du at vi skal hjelpe deg?

Vi i Volmax Kompetanse vet hvilke grep som fungerer og er mest aktuelle i dagens drivstoffsituasjon! Ta kontakt for en uforpliktende samtale med en av våre rådgivere i dag