Tips & Trix fra Volmax: Bruk cruise control mer aktivt!

Tenker du at cruise control «bare» er en konstantfartholder? La vår rådgiver Bjørn Dahl fortelle deg hvorfor du tar feil! I denne tipsfilmen tar vi for oss hvordan mer aktiv bruk av cruise control kan gi en bedre hverdag og bedre økonomi for deg som er yrkessjåfør eller lastebileier.
Cruise control-funksjonen aktiveres på rattet i en Volvo lastebil.
TIPS&TRIX: Volmax’ tips-serie består av flere filmer eller artikler hvor vi deler nyttig innsikt. Denne gangen er det vår rådgiver Bjørn Dahl som ønsker å belyse fordelene ved mer aktiv bruk av cruise control.

Vi i Volmax er opptatt av at du som yrkessjåfør skal få mest mulig ut av ditt viktigste arbeidsverktøy; nemlig lastebilen din. I denne tipsfilmen fokuserer vi derfor på et hjelpemiddel mange yrkessjåfører bare bruker «av gammel vane», nemlig cruisekontrollen. 

– En god del av dere bruker cruise control som en «konstantfartholder», men den er faktisk langt smartere enn som så, smiler rådgiver Bjørn Dahl. Å inkludere denne hjelpefunksjonen mer aktivt i det daglige, kan til og med lønne seg økonomisk. 

– Sjansen er stor for at du både oppnår en bedre kjørestilsscore og får en mer komfortabel arbeidshverdag, lokker Dahl og forklarer nærmere i videoen:

FLERE FUNKSJONER: Aktiverer du cruisekontrollen, følger flere funksjoner med, slik som I-Roll. La Bjørn forklare hvorfor dette er både praktisk og økonomisk for deg!

La lastebilens funksjoner gjøre mer av jobben!

Kanskje har du møtt ham på ett av Volmax sine YSK-kurs? Bjørn Dahl er nemlig engasjert driver trainer og fuel advisor for Volvo, samt rutinert rådgiver hos Volmax Kompetanse. En av hans kjepphester, er at du som sjåfør skal se verdien i å benytte bilens mange funksjoner mer aktivt: 

– Det er mange dyktige sjåfører der ute, likevel vil jeg hevde at det er ingen sjåfører som klarer å kjøre så økonomisk som bilen selv over lengre tid. Derfor ønsker vi å oppfordre til å bruke cruise control mer i det daglige, og på den måten la bilen jobbe mest mulig på egen hånd. Da drar du også nytte av andre praktiske og besparende funksjoner, slik som I-Roll, sier Dahl.

FUNKSJONER SOM FUNKER: Cruise control og adaptiv cruise control – i likhet med øvrige funksjoner Volvo tilbyr – bør benyttes aktivt, fordi det gir en mer økonomisk kjørestil og en mer behagelig hverdag for deg som sjåfør, mener Bjørn.

Det handler om kjørestil, økonomi og en bedre hverdag

Lar du lastebilen gjøre jobben i større grad, mener Dahl at du over tid vil være mer opplagt og mindre sliten når du kommer hjem fra jobb. 

– Det handler om sjåførens, din, hverdag. Volvo utvikler nyttige hjelpemidler som du eller lastebileieren velger å investere i for å hjelpe til i hverdagen. Vi i Volmax Kompetanse kan bistå med opplæring i økonomisk kjøring og hvordan du bruker funksjonene riktig og aktivt. Til syvende og sist kan dét gjøre dere bedre stilt i anbudsprosesser! Derfor har vi fokus på alt dette i våre YSK-kurs, samt i våre Tips&Trix-filmer, avslutter Dahl.

 

Har du ønsker om andre tips?

Vi i Volmax Kompetanse er her for deg og din Volvo! Fortell gjerne Bjørn hva du synes eller ønsker å få svaret på i neste Tips&Trix fra Volmax: bjorn.dahl@volmax.no

BOOK DEMO: Bilen i Tips-filmen er en Volvo FMX 540, som er skreddersydd for anleggstransport og har løftetandem med nav-reduksjoner og anleggsgirkasse. Volmax har flere demobiler som kan bookes for prøvekjøring, spør våre selgere!

Ønsker DU å prøve en Volmax Demobil?

Tippbilen som benyttes i tips-serien vår er en Volvo FMX 540. Denne bilen er skreddersydd for anleggstransport og har løftetandem med nav-reduksjoner og anleggsgirkasse. Vi har flere lastebiler tilgjengelig for prøvekjøring – da kan du også få gode tips med på veien av våre instruktører. Spør våre selgere!