Tips & Trix fra Volmax: Downhill cruise for økt komfort

Med høye drivstoff-priser bør du som er i transportbransjen venne deg til å benytte lastebilens funksjoner. Det kan nemlig forbedre bunnlinjen, være mer miljøvennlig og gi en bedre kjøreopplevelse. Les hvordan du gjør det til en god sjåførvane å bruke Downhill cruise.
Volmax tips og trix. Volvo FH lastebil i nedoverbakke med downhill cruise.
TIPS&TRIX: Visste du at gjennom å endre vaner og aktivere hjelpemidler, kan du redusere drivstofforbruket med så mye som 10 %, ifølge Volvo Trucks beregninger? For mer komfort, er Downhill cruise verdt å ta i bruk.

Høye drivstoffpriser slår hardt ut for mange firmaer, men særlig merkes det i transportbransjen. At dere som sjåfører og bileiere har fokus på lavest mulig forbruk, er dermed vesentlig. Vårt tips er: La bilen din hjelpe deg på vei – da får du også mer kjørekomfort!

Downhill cruise gir en bedre kjøreopplevelse

Å kjøre drivstoff-besparende kan være enklere enn du tror! Nøkkelen er å la bilen jobbe mest mulig på egen hånd. Den første vanen du bør innføre, er å bruke cruisekontroll mest mulig, for da fungerer også andre hjelpefunksjoner, slik som I-See og Downhill cruise (dersom din Volvo har dette). 

– Lar du bilen og funksjonene jobbe aktivt, sparer du diesel, rett og slett! I tillegg vil hjelpemidler som Downhill cruise gi deg en bedre kjøreopplevelse. Har du aktivert cruisekontroll og kommer til en utforbakke, slår du på Downhill cruise ved å trykke på bryteren. Så justerer du hastigheten med pluss og minus; da vil bilen holde den farten og aldri gå over, men heller bremse ned. Sånn vil bilen jobbe aktivt, men sømløst og behagelig helt til du kommer i bunn av bakken, forklarer Dahl.

 

TIPS: Du kan fremdeles bruke bremsen for å «hjelpe til»! Når Downhill cruise er aktivert, får pedalene en motsatt effekt; du kan bremse og Downhill cruise holder seg fortsatt aktiv. Den vil deaktiveres når du trykker på gassen – motsatt av når du kjører i vanlig cruisekontroll. 

 

SE HVORDAN DU BRUKER DOWNHILL CRUISE:

GÅR DET NEDOVER? Aktiver Downhill cruise! Rådgiver Bjørn Dahl i Volmax Kompetanse tar deg raskt gjennom hvordan du går frem for å oppnå bedre kjørevaner.

Du kan kjøre mer økonomisk på 1-2-3:

 

1. Aktiver cruisekontrollen

Det enkleste grepet du gjør, er å innføre cruisekontroll som en god sjåførvane.

 

2. Sett hastigheten rundt fartsgrensen

… og overhastigheten på +4. Fordi vi vet at kjører du i 80 kontra 90, snakker vi om ganske mye «unødig» diesel – i tillegg er jo fartsgrensen 80 for tungbil i Norge.

 

3. Kjør i økonomimodus

Er cruisekontrollen aktivert, overhastigheten satt på 4–5 og du kjører i økonomimodus, er I-See automatisk med og «sparer for deg», i tillegg er du beredt til å enkelt aktivere Downhill cruise før lange nedoverbakker.

 

TIPS: I-See er en Volvo-funksjon som virker sammen med Downhill cruise, og kan bidra til å redusere drivstoffkostnadene ytterligere – se vår video!

 

Å endre kjørevaner, kan endre bunnlinjen

Er du sikker på at du får fullt utbytte av alle fordelene lastebilen din har å by på? Har du først investert for å få den riktige lastebilen, er det vel så viktig å sette deg inn i funksjonene. Her kan Volmax Kompetanse bistå.

– Å endre kjørevaner er den raskeste og enkleste måten å forbedre bunnlinjen på. Derfor har vi alltid fokus på kjørevaner på kursene våre; hvordan du bruker funksjonene og tjenestene til lastebilen din effektivt, slik at du kan kjøre mer drivstoffvennlig, sikkert og miljørettet, avslutter fuel advisor Bjørn Dahl.

Ønsker du at vi skal hjelpe deg?

Vi i Volmax Kompetanse vet hvilke grep som fungerer og er mest aktuelle i dagens drivstoffsituasjon! Ta kontakt for en uforpliktende samtale med en av våre rådgivere i dag