Fra mekanikerlærling til servicemarkedssjef

Andreas Hanssen har i løpet av imponerende kort tid gått gradene fra mekanikerlærling til Volmax Rådes nye servicemarkedssjef. Han håper sitt pågangsmot og sterke lærevilje kan være til inspirasjon for andre.
Andreas Hanssen, Volmax Rådes nye servicemarkedssjef
Andreas Hanssen er en aktiv mann også på fritiden. Både jakt og idrett er av interessene til Volmax Rådes nye servicemarkedssjef.

Andreas har alltid interessert seg for alt som durer og går. Mye av barndommen ble tilbragt med bestefaren som var entreprenør og hadde lastebil, hjullastere og gravere. Det var derfor ikke unaturlig at 28-åringen fra Rygge valgte å peile seg inn på mekanikerlinja.

 

Opptatt av faglig tyngde

Etter «mekken» på videregående startet Andreas som lærling hos Volmax Råde, det var i 2010. Han tok deretter fagbrev og jobbet noen år som mekaniker før han gikk over til en stilling i kundemottaket. Ved siden av jobben tok Andreas et treårig deltidsstudie i maskinteknikk for å få mer faglig tyngde. På tampen av studiet gikk han over i en ny stilling som teamleder med ansvar for et mekanikerteam på syv personer.

 

I 2021 trappet han enda et trinn opp og er nå servicemarkedssjef med ansvar for ettermarkedet i Råde, det vil si verksted og delelager, og personalansvar for nærmere 40 ansatte. For å styrke lederkunnskapene tar han i tillegg et ettårig studie i Verkstedledelse, etterfulgt av ledelseskurset Ord til handling.

 

– Jeg er opptatt av å ha faglig tyngde i bunn. Jeg kan ikke bare akseptere at ting er slik eller slik, jeg må forstå det helt fra bunn av og i sin helhet, forteller den ferske servicemarkedssjefen.

 

Mål om å bli best

Som Volmax’ yngste servicemarkedssjef er Andreas godt i gang med å bygge opp et team med et hårete mål: Volmax Råde skal bli ledende og best.

 

Arbeidsstokken er en fantastisk gjeng av topp motiverte folk som spiller hverandre gode, er glad i jobben sin og ønsker å yte maks for kundene. I tillegg er vi en ung ledergruppe som jeg vil tørre å påstå har litt «trøkk i frasparket», så dette skal vi få til. Det kommer også til å hjelpe på med det nye anlegget som vi snart flytter inn i, sier Andreas.

 

Det nye Volmax-anlegget vil ligge på Rygge og stå klart i august 2021. Dette er en del av selskapets satsning på å bygge flere nye anlegg på Østlandet. Andreas og gjengen gleder seg enormt til å få større kapasitet, lengre og bredere verkstedløp, og rett og slett et topp moderne anlegg.

 

Les om Volmax’ nye anlegg på Hamar her.

 

Ønsker å være til inspirasjon

Til tross for den store karrierereisen er det ikke mange år siden den unge servicemarkedssjefen selv var lærling. Han gjør derfor alt han kan for å motivere Volmax-lærlingene og få dem til å forstå viktigheten av å suge til seg kunnskap og henge på andre som en klegg for å forstå og lære mest mulig. Han håper også at han selv og hans reise kan være til inspirasjon. 

 

– Det motiverer og gleder meg stort når jeg ser lærlinger og de ansatte mestre nye ting. Det skaper en enorm arbeidsglede og motivasjon for å fortsette, sier Andreas.

 

Glad i båt- og friluftsliv

Selv om den nye servicemarkedssjefen stortrives på jobb, spesielt dagene de har mye arbeid og alt går på skinner, setter han også stor pris på fritid. Sammen med samboer og forlovede Christine, tilbringes mye tid i båten om sommeren. Ellers er han glad i natur og friluftsliv, og holder seg i form med løping. Når det blir kjøligere i luften og trærne skifter farge er det imidlertid kun en ting som gjelder, småviltjakt.

Tilbud på ny bil?

Ta kontakt med oss for en hyggelig bilprat!