Volmax Kongsberg: Åpner nytt anlegg 14. februar!

Bli med på en «sneak peek» på det topp moderne serviceanlegget til Volmax Kongsberg. Større areal, romsligere arbeidsforhold og mer automatiserte prosesser, vil gi kortere ventetid på service og reparasjoner av kjøretøy, hengere og påbygg. Snart er de klare til å ta imot din lastebil og gleder seg til å åpne dørene!
Volmax Kongsberg nytt service og verkstedbygg med Harald Østhagen og Øyvind Mørk stående foran.
STRAKS KLART: Volmax Kongsberg har vært under bygging i lang tid – snart er salgssjef Harald Østhagen (t.v.) og ettermarkedssjef Øyvind Mørk klare for å vise frem de nye finessene, men en storstilt åpningsfest må dessverre vente.

Med kortere avstand til Eiker-bygdene og langt større areal, vil serviceanlegget på Kongsberg ha anledning til å betjene flere kunder enn tidligere. Ettermarkedssjef Øyvind Mørk og salgssjef Harald Østhagen er glade for at en lang byggeperiode snart er over, og at de om kort tid kan ønske både nye og gamle kunder velkommen. Dessverre må imidlertid en større åpningsfest vente til omstendighetene tillater det.

Styrket service-tilbud for Kongsberg-regionen

Det fullspekkede anlegget ligger sentralt plassert i Toppen industripark, rett ved innkjøringen til Kongsberg østfra. Det gjør adkomsten fra Eiker-bygdene enda enklere enn tidligere. Arealet økes fra dagens 1 787 kvm til hele 3 200 kvm, en areal-økning på hele 80 %, dét gir opptil flere fordeler:

– Med mer areal, får vi større kapasitet og vil kunne betjene flere servicekunder samtidig, i tillegg kan vi overlevere nye biler på en enda bedre måte, forteller salgssjefen fornøyd. Med full lengde på samtlige verkstedløp, blir «plass-kabalen» historie. Vi får også inn mer moderne løftebukker, både fastmontert og frittstående. Dette gjør at vi kan jobbe raskere og enklere enn tidligere, uten å måtte flytte på bilene.

DETALJFOKUS: Å sikre god arbeidsflyt har stått sentralt under planleggingen av nye Volmax Kongsberg. Selv om forholdene er store, er det detaljene som teller for at alt skal fungere optimalt, understreker ettermarkedssjef Mørk.

Får lastebilene raskere ut på veien

Effektivitet er et sentralt stikkord for det nye anlegget. Hele bygget er prosjektert for smartere og mer effektiv drift, som igjen kommer deg som kunde til gode; du får rett og slett lastebilen raskere ut på veien igjen. Videre har det vært fokus på å sikre de ansatte optimale arbeidsforhold.

            – Alle ansatte gleder seg til mer plass! Spesielt vil mekanikerne merke en vesentlig forskjell, med mer boltreplass og bedre inneklima, sommer som vinter, bekrefter ettermarkedssjefen. I tillegg automatiserer vi mer av prosessen. Å bruke tid på å lete etter riktig del i lagerreoler blir historie med vår automatiske deleheis, smiler han fornøyd.

 

Og apropos historie; i det gamle anlegget vil byggevarekjeden Montér flytte inn på sikt – vi ønsker dem lykke til! 
GOD PLASS: Inne i den nye verkstedhallen blir det god plass sammenlignet med det gamle anlegget.

Nye Volmax Kongsberg i korte trekk:

 • - Topp moderne verksted

  - Konstruert for effektiv drift

  - 8 verkstedløp: 2 på hele 36 meter, 5 på 32 meter, samt en egen vaskehall og en nybilhall

  - Automatlager fra Kardex

  - Mer tilgjengelig væskefyllingsanlegg 

  - Lettere adkomst fra E-134

  - Bedre kapasitet, kortere ventetid

  - Det vil gå raskere å få time

  - Gode ventefasiliteter

I LENGDEN: Nå får også lengre kjøretøykombinasjoner plass i Kongsberg. I den nye verkstedhallen er fem av verkstedløpene på 32 meter, mens to er på hele 36 meter. I tillegg er det en praktisk vaskehall og en tilrettelagt nybilhall.

Cognia satser – Volmax moderniserer

Volmax er en del av Cognia-konsernet, som består av fire forretningsområder: personbil, lastebil, eiendom og teknologi. Gjennom selskapene er Cognia en av landets største bil- og lastebilforhandlere, og i ferd med å bygge opp et nett av moderne Volvo og Renault lastebil- og bussanlegg. I 2021 åpnet Volmax et nytt anlegg inntil E6 utenfor Hamar, et topp moderne anlegg på Rygge og flyttet inn i flunkende nye lokaler på Kongsvinger. 14. februar åpnes dette nye anlegget i Kongsberg og på trappene står også et nytt senter i Porsgrunn.

Tilbud på ny bil?

Ta kontakt med oss for en hyggelig bilprat!