Volmax Rygge: Nå i full drift – kortere ventetid for deg

Volmax’ splitter nye og topp moderne anlegg i Rygge har åpnet dørene! Dermed har Volmax i Østfold økt sin kapasitet til å betjene deg som er lastebil- eller busskunde i denne regionen. Dét betyr enda kortere ventetid både på service og reparasjoner på kjøretøy, hengere og påbygg. Les mer om den spennende og topp moderne «spec’n» på det nye anlegget for lastebiler i Østfold!
Lastebil sjekkes i nybilhallen til Volmax Rygge.
NYBILHALLEN: Geir-Arne Gudøy er fornøyd med den nye hallen for klargjøring av lastebiler. Her vil kunden få en god gjennomgang av bilen før overlevering.

Volmax er nå på plass i det fullspekkede anlegget, sentralt plassert inntil E6 i Rygge kommune, like ved Rygge Flyplass. Her vil du som vår lastebil- eller busskunde betjenes mer effektivt enn noen gang, i lokaliteter hvor alt er nøye gjennomtenkt og «top-notch»! 

Moderniserer service-tilbudet til lastebileiere

– Det er et privilegium å få være servicemarkedssjef når vi tar i bruk et nytt anlegg av denne dimensjonen, uttaler Andreas Hanssen begeistret. Her gleder vi oss til å ta imot deg som kunde!

SENTRALT: Volmax’ nye anlegg med 9 gjennomgående verkstedløp, ligger sentralt like inntil E6 ved Rygge Flyplass.

Hanssen er ansvarlig for driften av det nye anlegget, og lister villig opp finessene som venter deg og din lastebil / buss neste gang dere er innom:

 

Volmax Rygge – moderne verksted og kurslokaler i ett:

 • Selv de lengste kjøretøykombinasjonene får god plass i det nye verkstedet: Fem av verkstedløpene er på 32 meter, mens fire er på hele 36 meter! Er det kortere biler inne, er det plass til opptil fire kjøretøy i hvert løp.
 • To løp har såkalt «cross-check» som avslører eventuell slitasje i forstilling på lastebilene som kontrolleres. To av verkstedløpene har inspeksjonsgrav, så man kan gå under kjøretøyet.
 • Ett verkstedløp kan deles av og bli til en fungerende vaskehall med moderne skumanlegg og høytrykkspylere.
 • I et eget løp for buss er det såkalt «in ground lift»; en løfter som er programmerbar til den spesifikke bussen som skal løftes. På en skjerm skriver man inn hva slags buss det dreier seg om, bussen kjøres inn og stanser der det er markert for bakaksel, så styrer løfteanlegget hvor det andre løftepunktet skal være automatisk.
 • En egen ADR-hall for lastebiler med farlig gods. Her er ytterveggen på langsiden bygget med deformasjonsfelter som vil blåse ut dersom det skulle oppstå en eksplosjon (noe det selvsagt ikke skal!)
 • Det er «gass-sniffere» montert i hele verksteddelen, ikke bare i ADR-hallen. Oppdages det gass, går alarmen og brannluker i taket åpnes automatisk.
 • Verkstedløpene er utstyrt med tårn som leverer 11 kvaliteter olje, diesel og spylervæske.
 • De fleste funksjoner i verkstedet er datastyrt. Mekanikerne har f.eks. en app hvor de kan åpne og stenge hvilken som helst kjøreport ved inn- og utkjøring.
 • Det er investert i et automatlager fra Kardex som har 168 hyller i to heiser. Totalt lagerhylle-areal er på over 1 200 m2!
 • Det er en egen nybilhall for klargjøring av nye biler.
 • Anlegget inneholder i tillegg to store konferanserom, med moderne kursfasiliteter for blant annet YSK-kurs.
 • Og sist, men ikke minst: Det er en egen krok der du som sjåfør kan slappe av mens du venter på kjøretøyet ditt, og det finnes også dusjmuligheter.

 

Les også intervjuet med Andreas Hanssen: Fra mekanikerlærling til servicemarkedssjef.

APPSTYRING: Det mest moderne utstyret er på plass! Portene styres av mekanikerne via en app på telefonen, som servicemarkedssjef Andreas Hanssen viser frem.
AUTOMATLAGER: Delelageret ligger i to store lagerheiser fra Kardex. Delelagersjef Mika Åman kan fortelle at totalt lagerhylle-areal er på over 1 200 m2.

Volmax – satser på Østlandet

Volmax er en del av det nystartede morselskapet Cognia, som er i ferd med å bygge opp et nett av moderne Volvo og Renault lastebil- og bussanlegg. Det nye anlegget i Rygge inngår i satsingen på Østlandet. Tidligere i år åpnet også Volmax et nytt anlegg inntil E6 utenfor Hamar, og allerede på nyåret åpner man nytt anlegg i Kongsberg. I tillegg investeres det i et nytt senter i Porsgrunn, som skal åpne om ett års tid. 

Nye Volmax Rygge i korttekst

 • Volmax Rygge skal levere komplette tjenester til deg som kunde – innenfor bil, henger, service og PKK, etter One Stop Shop-prinsippet.
 • Det nye anlegget øker kapasiteten og korter ned ventetiden, for førsteklasses kundeservice!
 • Anlegget har 41 ansatte, hovedtyngden er mekanikere (25 stk).
 • På delesiden jobber det 7, salgsavdelingen består av 3 selgere samt en administrasjon på 5.
 • I tillegg er det en øremerket person fra Volmax Kompetanse som arrangerer kurs, både i forbindelse med leveranse av nye biler, samt ADR- og YSK-kurs (Yrkessjåførkurs).

Bli med på omvisning av vårt nye anlegg

Servicemarkedssjef Andreas Hanssen viser oss rundt på det nye anlegget til Volmax Rygge.

Tilbud på ny bil?

Ta kontakt med oss for en hyggelig bilprat!